A Terkaberka Műhely titkai

design egyedi girland kézműves szuperanya terkaberka

Schleisz Ani és a Terkaberka kids&home márkája az elsők között csatlakozott a Momthing #szuperanya közösségéhez a gyerekszobákba készülő mesés fali girlandjaival. Ani minden termékét a fenntarthatóság jegyében készíti, azt vallja, hogy az az igazán értékes tárgy, ami velünk együtt öregszik meg. Gyapjúfilcből készült termékei is ezeket az értékeket képviselik. 

Anit az indulásának a történetőrél, a Terkaberka fejlődéséről és az anyukaként is megélt hétköznapok kihívásairól mesélt nekünk!

 

Amikor útjára indítottam a műhelyem, nagyon sok szál fonódott össze az életemből. Egyrészről egy csomó minden, ami addig is voltam, másrészről egy kihívásokkal teli, számomra teljesen járatlan út, plusz egy halom terv, félelem, izgalom, és rengeteg megfogalmazott igény, amiket az hívott elő belőlem, hogy magam is édesanya lettem. Emellett nagyon szerencsésen alakult az életem, hiszen a drága férjem, családom és barátaim biztatására belevághattam abba, amit mindig is szerettem volna csinálni. Bölcsészkaron végeztem, ám évekig a kereskedelemben dolgoztam, nagyon szép holmik között, és akiktől tanultam, olyan útravalót kaptam, amiből ma is táplálkozom. Jómagam is gyermekkorom óta kézimunkázom, és a férjem is -többek közt -kézműves, ötvös, zománcműves, és nemezes. A gyapjú, mint alapanyag rendszeresen megfordul a háztartásunkban, és úgy általában is, mindketten a természetes alapanyagok szerelmesei vagyunk.

Schleisz Ani

Amikor a kisfiammal otthon voltam, számos olyan dolgot kerestünk, amit nem találtunk meg olyan minőségben, küllemben és alapanyagban, amilyet szerettünk volna. Bár ez hihetetlenül hangzik, igazán nem voltak extra igényeink,- és így született meg az első nagyobb gyapjúmunkám. Autósszőnyeget kerestünk a kisfiunknak, ami gyapjúból van, és szép...hát nem találtunk, így elkészítettük. :) A férjem megnemezelte az alapszőnyeget, én pedig több hónapos munkával rávarrtam az összes utat, házacskát és fákat..kézzel :) Óriási munka volt, de annál gyönyörűbb lett!

 

Pár hónap múlva kaptam egy csodálatos varrógépet, a régit archiváltuk, és még egy évig gondolkodtam, bátorságot gyűjtöttem, és próbáltam felmérni a piaci igényeket, a lehetséges konkurenciámat, tapogatóztam, informálódtam, tematikus csoportokat böngésztem. A varrás nem volt kérdés, és maga a gyapjú alapanyag sem, ám nagyon sok tervezést igényelt, hogy olyan termékeket találjak ki, állítsak elő, amikre szívesen beruháznak a családok, amelyekkel értéket teremtek, amivel nem szemetet/hulladékot állítok elő, amik idővel biológiailag lebomlanak, és hosszú élettartamúak. Ezek a szempontok nagyon fontosak voltak számomra, mert hiszek benne, hogy az önmagukért és a környezetükért sokkal felelősebb embereké a jövő, és a következő generációk fogják megoldani-ha tudják- azokat a problémákat, amelyekkel most szembesül a világ. Ehhez pedig szükséges lesz, hogy olyan dolgokkal vegyük körül magunkat, melyek tartósak, sok éven kiszolgálják az igényeinket, esetleg továbbörökíthetők, és nem végzik pár hónap múlva a szeméttelepeken. Még nagyon sokat kell tanulnunk, és lejjebb adnunk azokból az elvárásokból, melyekhez lassanként sajnos hozzászoktunk- és újra megszeretnünk a dolgok állandóságát, a természetes alapanyagokban rejlő sok csodát, melyek miatt formálhatók, sokféleképpen felhasználhatók, és együtt öregszenek velünk.

 

Mi azt tapasztaltuk kisgyermekes szülőként, hogy a Kicsi világa - az első pár évben biztosan -teljesen átcsúszik a mi életterünkbe... mindenhol ott vannak a dolgai, játékai, és olyan az otthonunk, amiből nem lehet, és nem is akarjuk eltüntetni az itt-ott heverő gyermekholmikat. Ebből kiindulva elsősorban olyan családoknak készítem a termékeimet, ahol ez ugyanígy lehetséges, ahol felnőttként is megférnek a játékos elemek, a kedves dekorációk, és ahol nemcsak a gyerekszoba a gyerekeké. :)

 

Végül mire a kisfiam óvodába ment, megpályáztam egy állami támogatást, amivel kezdő vállalkozásokat segítenek az önkormányzatok, és bár még sosem írtam azelőtt üzleti és költségvetési tervet, meg kockázatkezelést..de sikerült! Megkaptam a támogatást így nyertem pár hónapot, amíg anyagilag nagyjából kijöttek a számok, nem kellett a költségeimen, adózáson aggódnom, csak dolgoznom. Másfél éves a vállalkozásom, amin mindennel együtt, több mint két éve dolgozom, és az első évem nyereséges volt minden szempontból. Hatalmas munka áll mögötte, és rengeteg hiányosságot kell még behoznom, de óriási érzés, hogy ilyen sokan szeretik a termékeimet, hogy a lelkem kis darabjai összetalálkoznak a megrendelőimmel. Igazán minden darabon úgy dolgozom, hogy mögé képzelem a vásárlómat, a teret, az otthonokat, ahová kerülnek, a gyerekeket, akik nézni, használni fogják. Még jelenleg is az összes munkafolyamat az enyém, a termékeim megtervezésétől, a postázásig, sok-sok részletből és nagyon sok munkaórából áll össze egy-egy darab, és szerencsére akik ismerik már a munkáimat, nagyon szeretik is. A sok tervemet, ami tolakodik a fejemben, szép sorban tudom elővenni, és így lassanként, de folyamatosan születnek az újabb darabok, amellett, hogy csodaszép egyedi kéréseknek is eleget tudok tenni. 

 

Terkaberka kids&home márkaoldaláért és webshopunkban elérhető termékeiért ›› KATT IDE! ‹‹

Terkaberka kids&home márka hivatalos Facebook oldalát innen éritek el 

 


Régebbi bejegyzés Újabb bejegyzés


Szólj hozzá

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a megjegyzéseket közzétételük előtt jóvá kell hagyni