Amigurumi inspiráció egy second hand üzletből

amigurumi boridesign design egyedi horgolt figura kézműves szuperanya

Lánczos Ágnes a Boridesign szuperanya-márka megálmodója, házas és a csodásan inspiráló 9 éves Bori és a 4 éves Andris édesanyja. Végzettsége szerint újságíró, illetve magyar nyelv és irodalom szakos tanár, a Boridesign mellett jelenleg is tanít egy budapesti gimnáziumban. A Boridesign márka alatt horgolt figurákat készít babáknak, az unikornistól a lámán át a kisnyuszikig, sőt még finommotorikai fejlesztő játékot is horgolt már. Ismerjétek meg Ági történetét! 

 

 

 

Momthing: Hogyan jött az ötlet, hogy belefogj ebbe a vállalkozásba?

Lánczos Ágnes: Amikor az első gyermekem megszületett, akkor fedeztem fel újra a horgolást. Kislányként a nagymamámtól megtanultam kötni, horgolni, varrni, hímezni, de ahogy egyre idősebb lettem, mindez elfelejtődött. Nagyon szeretem a second hand üzleteket, rengeteget vásárolok ilyen helyeken, és amikor Bori kicsi volt, egy alkalommal megakadt a szemem egy horgolt zsiráfon. Sem a fonal minősége, sem a kivitelezés nem volt az igazi, de valami miatt mégis hazahoztuk. Akkor fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy talán én is készíthetnék hasonló figurákat. Gyorsan be is szereztem a hozzávalókat és újra kezembe fogtam a horgolótűt. A kezem emlékezett, Bori rajzai pedig inspiráltak színekkel, formákkal. Szép lassan elindultam az úton, amelynek első állomása a Boridesign lett.

 

 

Volt-e valamilyen kihívás/nehézség a vállalkozás indításánál, amiből tudtál tanulni/fejlődni? 

A vállalkozásomat apró lépések jellemzik, minden fázisa hosszú folyamat. A tanítás mellett talán nem is tud olyan ütemben fejlődni, ahogyan szeretném, de számomra mindkettő szerelem, így nekem nem az indulásnál, hanem a hétköznapoknál vannak nehézségeim. 

 

Hogyan tudod összehangolni a munkát a hétköznapokkal, gyerekneveléssel? Van esetleg valami jó tipped, amit más anyukáknak ajánlanál, akik most kezdenek bele a saját vállalkozásukba? 

Vállalkozástól függetlenül minden édesanya tudja, hogy megfelelni a saját elvárásainknak a legnehezebb. Helyt állni a munkahelyen és otthon, anyaként, feleségként, nőként. A tökéletes élet helyett a teljes életre törekszem, mindenben megtalálni önmagamat, hogy jól érezzem magam a bőrömben. Ez persze egyáltalán nem könnyű, főleg amikor elveszünk a mindennapok rutin feladataiban, és azt kívánjuk, bárcsak vége lenne már a napnak, vagy épp ellenkezőleg, szükségünk lenne még néhány órára. Kell egy fontossági sorrend, amit figyelembe veszünk a döntéseinknél. És ami a legfontosabb, egy társ, akivel jókat lehet beszélgetni és veszekedni, rengeteget nevetni, és aki mindig fogja a kezünket, amikor szükség van rá.

 

Honnan veszed az ihletet, mi motivál nap mint nap? 

Az elmúlt években egyre népszerűbb technikává vált az amigurumi. Rengetegen horgolnak, a közösségi médiában, instagramon sok csoport jött létre, ami kimondottan horgolt figurákkal foglalkozik. Szívesen nézegetem a többi alkotótársam munkáját, de amik igazán ihletet adnak, azok a gyerekeim.  Nem véletlen a vállalkozás neve sem, lányom, Bori a legnagyobb motivációm.

 

Boridesign márkaoldaláért és webshopunkban elérhető termékeiért ›› KATT IDE! ‹‹

A Boridesign márka hivatalos oldalát innen éritek el 


Régebbi bejegyzés Újabb bejegyzés


Szólj hozzá

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a megjegyzéseket közzétételük előtt jóvá kell hagyni