Bevallom, ez egy kemény menet...

design egyedi grafika jegyzettömb saraandco szuperanya tervező

Mikes-Kovács Sára amellett, hogy a Sara & Co. Szuperanya-márka megálmodója, egy gyönyörű 10 hónapos kislány anyukája. Sára event brandinggel, kiadványokkal, arculattervezéssel, és kalligráfiával foglalkozik. A Momthing közösséghez nemrég csatlakozott saját tervezésű jegyzettömb sorozatával, aminek minden egyes tagját imádjuk! 
De hogy is kezdődött és merre tart a Sara&Co. márka? Sárával készült interjúnkat  az alábbiakban olvashatjátok! 
Képek: Sara & Co.
 
Deák Brigi (momthing.hu): Kérlek mutasd be magad pár szóban! 
Mikes-Kovács Sára (Sara&Co.): Mikes-Kovács Sára vagyok, grafikus, kreatív szakember, és egy 10 hónapos korababa, Emma Róza anyukája.
Hogyan jött az ötlet, hogy belefogj ebbe a vállalkozásba? 
Grafikus munkáim mellett éreztem a késztetést már évek óta, hogy engedve papír és design termék rajongásomnak a saját márkámat is megvalósítsam. Így született a Sara&Co. Grafikusként általában az ügyfél igényei és elképzelése szerint történik az alkotás, és jó érzés a saját világomat belevinni valamibe ami ráadásul másoknak is tetszik.
Volt-e valamilyen kihívás/nehézség a vállalkozás indításánál, amiből tudtál tanulni/fejlődni? 
Szerintem eleinte mindenki nehezen találja meg a helyét, a hangját a mai igen széles szolgáltatói/vállalkozói palettán. Ehhez kell türelem, kitartás. Ebből sokat tanultam az elején. Nyilván kellett idő amíg megtaláltam az elvárt minőséget kielégítő gyártókat is, de ezek idővel mind szépen kialakultak!
Hogyan tudod összehangolni a munkát a hétköznapokkal, gyerekneveléssel? Van esetleg valami jó tipped, amit más anyukáknak ajánlanál, akik most kezdenek bele a saját vállalkozásukba? 
Még relatív az elején vagyok, 10 hónapos a kislányom, nem rég tértem vissza a munkába. Bevallom ez egy kemény menet, mert az első a család és a gyerek, így szinte sose jön be az amit elterveztem egy-egy napra, de igyekszem, tanulom jobban beosztani azt a kevés “szabad időt” ami van. Talán a tanács annyi lehetne, hogy merjünk határokat szabni, magunktól pedig nem elvárni ugyanazt a teherbírást munka területén, mint azelőtt, pláne amíg még ilyen minik a gyerekek.
Kép: Sara & Co.
Honnan szerzel ihletet, mi motivál nap mint nap? 
Szeretek alkotni. Szererem amikor egy-egy ügyfelem (grafikai munkával kapcsolatban) olyan elképzeléssel keres meg, amikre rádobban a szívem és beindulnak az agytekervényeim. A saját termékeimmel kapcsolatban pedig folyamatosan azon jár az eszem hogy mit lehetne még megvalósítani, mi az ami nincs a piacon vagy amit akár akkor is legyártatnék, ha senki mást nem boldogít csak engem. Egyelőre szerencsére még olyan nem volt ami nagyon mellé ment volna… 🙂
Van esetleg olyan kézműves/designer Anyuka, akinek a munkái inspirának, vagy nagyon szereted a termékeit?
Sok van! Szeretem amikor anyukák egyedi és kreatív ötletekkel vannak jelen a piacon. Nem szeretnék senkit kihagyni, így most nem mondanék neveket, de sokak sikerének örülök és követem a munkásságukat!
Mi a célod a vállalkozással, milyen terveid vannak a következő évekre? 
Szeretnék folyamatosan megújulni, új termékeket dobni a piacra, többet vásározni! Hamarosan elkészül az őszi kollekcióm, jönnek új dolgok, és már a karácsonyra is készülök! Szeretném, ha gyerek(ek) mellett mások és magam örömére is tudnám csinálni ezt még sok-sok éven át!

Sara&Co. márkaoldaláért és webshopunkban elérhető termékeiért ›› KATT IDE! ‹‹

Sara&Co. márka hivatalos oldalát innen éritek el


Régebbi bejegyzés Újabb bejegyzés


Szólj hozzá

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a megjegyzéseket közzétételük előtt jóvá kell hagyni