Bútorfestésből lámpaernyő varrás, avagy a Lightingale születése

design egyedi lámpaernyő lightingale

A Lightingale márka mögött Csurgó Rita anyuka-készítő és vállalkozó áll, aki 2015 óta készíti különlegesebbnél különlegesebb lámpaernyőit. Rita volt az első anyuka-készítő, akit megkerestem a Momthing ötletével, az ő pozitív hozzáállása nagyon sokat lökött az én lelkesedésemen is, ezt utólag is köszönöm neki! :)

Ismerjétek meg a Momthing közösség elsők között csatlakozott SzuperAnya-márkájának tulajdonosát, Csurgó Ritát és a Lightingale-t!

 

Csurgó RitaLightingale logo

Momthing: Hogyan jött az ötlet, hogy belefogj a vállalkozásba? Miért pont a lámpaernyők? 

Csurgó Rita: Jó néhány évvel ezelőtt egy kedves barátnőm lakberendezési üzletet nyitott és segítettem neki a webshopja létrehozásában és működtetésében. Sokat voltam az üzletben és inspirált a környezet. Akkoriban rengetegen kezdtek bútorfestéssel foglalkozni, így először én is ezzel próbálkoztam. Esztergáltattam kisebb lakberendezési tárgyakat is, köztük lámpatestet, de ezekhez természetesen lámpaernyő is kellett. Rátaláltam egy könyvre, ami bemutatta a lámpaernyő készítés alapjait és belevágtam :)
M.: Volt-e valamilyen kihívás/nehézség a vállalkozás indításánál, amiből tudtál tanulni/fejlődni? 
Cs. R.: Kezdetben kézzel varrott ernyőket készítettem, kicsit más stílusban, mint a klasszikus selyem ernyők. De rá kellett jönnöm, hogy ami más országban divat, nem biztos, hogy itthon is kelendő lesz. Folyamatosan változtattam a koncepciót és próbáltam a kereslethez igazodni. Így végül maradtam a modernebb vonalvezetésű lámpaernyőknél olyan anyagokat, textíliákat felhasználva, amelyek követik az éppen aktuális trendet is.
M: Hogyan tudod összehangolni a munkát a hétköznapokkal, gyerekneveléssel? Van esetleg valami jó tipped, amit más anyukáknak ajánlanál, akik most kezdenek bele a saját vállalkozásukba? 
Cs. R.: Ebből a szempontból szerencsésnek mondhatom magam, hiszen egy lassan 18 éves kamasz fiú édesanyja vagyok, aki nem igényel folyamatos figyelmet. Sőt, időnként a munkába is bele tudom vonni, természetesen díjazás fejében. Igazából a korábbi években sem volt probléma a gyerek melletti munka, viszonylag önállóan tevékenykedett kicsi korától kezdve, de természetesen, amikor szüksége volt rám, mindig ott voltam. Ez most már leginkább az ebéd/vacsora időkre korlátozódik :) Talán könnyen beszélek, mert "csak" egy gyermek mellett kellett megoldanom a munkát és nagyszülői segítséget is bármikor igénybe tudtam venni, de azt gondolom, hogy ha valaki gyerek mellett szeretne vállalkozni, hogy megvalósítsa az álmait, vágjon bele.
M.: Honnan veszed az ihletet, mi motivál nap mint nap?
Cs. R.: A legnagyobb motiváció számomra elsősorban a vásárlóktól kapott pozitív visszajelzések. Ilyenkor érzi igazán azt az ember, hogy érdemes alkotni. Szeretem látni, hogy egy-egy elkészült darab milyen környezetbe kerül. Mivel egyedi elképzelések alapján is készítek ernyőket, sokszor olyan ötletek, színkombinációk merülnek fel, ami soha eszembe nem jutna. Ezeknek a megvalósítása is végtelenül inspirál.
M.: Mi a célod a vállalkozással, milyen terveid vannak a következő évekre?
Cs. R.: Elég sok célt tűztem ki az elkövetkezendő időszakra, meglátjuk, mi tud megvalósulni belőle. Az egyik a kollekció bővítése, ami több mindent jelent, de erről egyelőre nem árulnék el többet :) Szeretnék más országok felé is nyitni, több online platformon megjelenni. Terveim között szerepel még egy műhely/bemutatóterem nyitása is, remélem, hogy előbb-utóbb ez is megvalósul.
Lightingale márkaoldaláért és webshopunkban elérhető termékeiért KATT IDE! 
A Lightingale márka hivatalos oldalát innen éred el

Újabb bejegyzés


  • Dunay Istvánné itt:

    Kedves Rita! Gratulálok! Sok sikert kivánok szeretettel Dunayné Éva


Szólj hozzá

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a megjegyzéseket közzétételük előtt jóvá kell hagyni