Egy szerelem ihlette: bemutatkozik Vivien és a Dobrobow

csokornyakkendő design dobrobow egyedi fejpánt kézműves

Dobrovicz Vivien, a D O B R O B O W márka megálmodója az első Momthing SzuperAnyák között csatlakozott közösségünkhöz egyedi, kézzel készült design csokornyekkendőivel, fejpántjaival. Őt kérdeztük az indulással, motivációival és terveivel kapcsolatban. 

 

Momthing.hu: Hogyan jött az ötlet, hogy belefogj a vállalkozásba? Miért pont a csokornyakkendők?

Dobrovicz Vivien: Ez úgy indult 2016-ban, hogy megismerkedtem a párommal.... Szerelmünk kibontakozásának első hónapjaiban, következett a névnapja és hosszas gondolkozás után sem tudtam eldönteni, hogy mivel is lepjem meg. Annyit akkor már biztosan tudtam, hogy szereti a csokornyakkendőket. Így ebbe kapaszkodva, gondoltam veszek neki egyet. A boltokban, amit találtam nem tetszettek. Túl egyszerűek voltak. Valami különlegeset szerettem volna. Találtam egy magyar oldalt, ahol külföldi designerek csokornyakkendőit árulják,azonban élőben nem tudtam megnézni őket és annyi jót találtam, hogy nem tudtam eldönteni melyik tetszene neki. Szóval úgy döntöttem majd én készítek! Beszabadultam egy anyagboltba és annyi textilben láttam fantáziát,hogy kapásból csináltam 10 db csokornyakkendőt a névnaposnak. Ezeket még ragasztópisztollyal ragasztottam egy youtube-os videó alapján. Akkora sikere lett, és nem csak a páromnál, hanem a barátaink körében is, hogy ihletet kaptam. Csinálok egy saját "márkát". Kezdtem az ötletelést a név kitalálásával, a nevemből DOBROVICZ -DOBRO, a bow masni angolul így lett D O B R O B O W.

Aztán megkaptam életem első varrógépét. Sosem varrtam még azelőtt,annyi előnyöm volt, hogy nagymamám varrónő, így ő segített sok mindenben az elején. Megtanultam varrni. Mára a csokornyakkendők minden eleme géppel varrott, és minden egyes darab kézzel van összeállítva.

Próbálok mindig újítani valamit, fejleszteni magamon. Megtanultam egy programmal grafikákat rajzolni, így a mintás anyagaim többnyire általam tervezett grafikával, egyedileg nyomtattatott textilek.

 

Momthing.hu: Volt valamilyen nehézség a vállalkozás indításánál, ami nehéz helyzet elé állított?

Dobrovicz Vivien: Mindig vannak nehézségek. Jelenleg is az a legnagyobb nehézségem, hogy nincs irodám,vagy munkaállomásom. Ezen mihamarabb változtatni szeretnék.

 

Momthing.hu: Honnan veszed az ihletet, mi motivál nap mint nap? 

Dobrovicz Vivien: Szeretek játszani a színekkel, formákkal, mintákkal. A vásárlóim pozitív visszajelzése motivál. Szeretem, ha kész van egy egy nyakkendő a kezeim alatt. Az boldogság.

Ezért csinálom. Ezért az érzésért.

 

Momthing.hu: Hogyan tudod összehangolni a munkát a hétköznapokkal, gyerekneveléssel? Van esetleg valami jó tipped, amit más anyukáknak ajánlanál, akik most kezdenek bele a saját vállalkozásukba? 

Dobrovicz Vivien: Kisfiam októberben lesz 2 éves. 1 éves korától minden hétfőn a mamánál van egész nap. Az az én hosszú munkaidőm. Az énidőm. A hét többi napján pedig alvásidőben vagy este lefekvés után alkotok. Ha szereted amit csinálsz megtalálod az időt, hogy foglalkozhass vele!

 

Momthing.hu: Mi a célod a vállalkozással, milyen terveid vannak a következő évekre? 

Dobrovicz Vivien: Több termék eladása az egyértelmű célom. Szeretném a követőtáboromat bővíteni a social média felületeken, és minél több vásáron és platformon megjelenni. A nemzetközi megjelenés lesz a következő lépcsőfok.

 

D O B R O B O W márkaoldaláért és webshopunkban elérhető termékeiért KATT IDE! 

D O B R O B O W márka hivatalos Facebook oldalát innen éritek el


Régebbi bejegyzés Újabb bejegyzés


Szólj hozzá

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a megjegyzéseket közzétételük előtt jóvá kell hagyni