Gyerekkorom városképe és fantaszikus világa nem hagyott nyugodni

design egyedi gyerekruha kézműves pici and the city szuperanya táska

Schwertner Janka a pici and the city márkát öt éve álmodta meg, amikor otthon volt a gyerekeivel. Azóta pedig töretlenül fejlődik a márka: a gyerekeknek készült koptatós pantalló varrást kiegészítette egyéb ruhadarabokkal, kiegészítőkkel és egyedi kollekciókkal is, sőt három éve saját showroomot is nyitott a Budai Várban. Ismerjétek meg Jankát, a pici and the city Szuperanya-márka alapítóját!

 

Schwertner Janka: Budapesten nőttem fel a villamosok és a rakétamászókák között. A gyerekkorom városképe és fantaszikus világa nem hagyott nyugodni, innen indult a pici and the city, hogy megmutassam a mai babáknai is, hogy Budapest egy szuper gyerekbarát hely. Városi gyereknek lenni menő! Két gyerekem van, most velük fedezem fel a Budapestet. 

Fotó: pici and the city

 

Hogyan jött az ötlet, hogy belefogj ebbe a vállalkozásba? 

A pici and the city öt éve indult, ekkor még otthon voltam a gyerekekkel. Rengeteget varrtam nekik, ez az egyik végzettségem is, így nem állt távolt tőlem a folyamatos alkotás. Egyszer varrtam a kisfiamnak egy koptatós pantallót, amibe annyira beleszerettem, hogy úgy döntöttem életre keltem a saját márkámat, aminem alapillérjei a koptatós pantallók lesznek. Fél év tervezés, brandépítés és folyamatos varrás után elintult a márka. 

Volt-e valamilyen kihívás/nehézség a vállalkozás indításánál, amiből tudtál tanulni/fejlődni? 

Ha saját vállalkozásod van, elkerülhetetlenek a kalandok - főleg, ha fogalmad sincs hogyan kell nekiindulni. Szerencsére mindig nagyon kedves és segítőkész emberek vettek körül, így öröm volt az alkotás.

Hogyan tudod összehangolni a munkát a hétköznapokkal, gyerekneveléssel? Van esetleg valami jó tipped, amit más anyukáknak ajánlanál, akik most kezdenek bele a saját vállalkozásukba? 

A kezdeti időszakban az alvásidők alatt varrtam és intéztem mindent. Akkor ennyi volt a "munkaidő", ami úgy gondolom a kezdeti időszakban, amíg beáll egy márka pont elég is lehet, ha hatékonyan töltöd meg. Nekem a home office nem vált be, megy a varrógép, háttérben a mosógép, rotyog az ebéd és hasonló élmények egy ideig tarthatóak.

Három éve nyitottam meg a showroomomat az I. kerületben a Budai Vár tövében, ami nagyban segítette a magánélet és a márka körüli teendők szétválasztását. Bent dolgozom, otthon pedig csak a Családom van. 

Fotó: pici and the city

 

Honnan veszed az ihletet, mi motivál nap mint nap? 

A budapesti sétákból töltekezem. Görkorizás a gyerekekkel a Bem rakparton, kávézás a Madách téren, játszózás a Károly kertben. 

Mi a célod a vállalkozással, milyen terveid vannak a következő évekre? 

A publikus tervek között szerepel egy őszi 5. születésnapi kiállítás, amit a fotósommal és a grafikusommal együtt tartunk. Itt bemutatásra kerül majd a márka fejlődése és a pantallók, illetve szeretnék a gyerekek Budapestét is részletesen megmutatni. Közben tervezem az őszi kollekciót és bízom benne, hogy a Mama-workshopok is hamarosan újra beindulhatnak a showroomban.

 

pici and the city márkaoldaláért és webshopunkban elérhető termékeiért ›› KATT IDE! ‹‹

pici and the city  márka hivatalos oldalát innen éritek el


Régebbi bejegyzés Újabb bejegyzés


Szólj hozzá

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a megjegyzéseket közzétételük előtt jóvá kell hagyni